сите категории
EN

Производ

Растителен холестерол и деривати

име на продукт КАС Бр. спецификација апликација
Холестерол -57 88 5- спецификацијаUSP / EP / CP апликацијаКозметика, LNP, медиуми за клеточна култура.
25-хидроксихолестерол -2140 46 7- спецификацијаВо куќата Std. апликацијасредно
7-Дехидрохолестерол (7-DHC) -434 16 2- спецификацијаВо куќата Std. апликацијаКозметика, средно
25-хидрокси-7-дехидрохолестерол -22145 68 2- спецификацијаВо куќата Std. апликацијасредно
ергостерол -57 87 4- спецификацијаВо куќата Std. апликацијаКозметика, фармацевтска

Витамин Д од растително потекло

име на продукт КАС Бр. спецификација апликација
Витамин Д3 (холекалциферол) -67 97 0- спецификацијаUSP/EP апликацијаAPI, човечка исхрана, додаток за добиточна храна
25-хидрокси витамин Д3 (калцифедиол) -63283 36 3- спецификацијаUSP/EP апликацијаAPI, човечка исхрана, додаток за добиточна храна
Витамин Д2 (ергокалциферол) -50 14 6- спецификацијаUSP/EP апликацијаAPI, човечка исхрана, додаток за добиточна храна

Активни деривати на витамин Д

име на продукт КАС Бр. спецификација апликација
Калцитриол -32222 06 3- спецификацијаUSP апликацијаХипопаратироидизам, Хронична бубрежна дијализа, Остеопороза
Алфакалцидол -41294 56 8- спецификацијаEP апликацијаХиперпаратироидизам, рахитис, остеопороза
Калципотриол -112965 21 6- спецификацијаEP апликацијапсоријазата
Елдекалцитол -104121 92 8- спецификацијаВо куќа апликацијаостеопороза
Максакалцитол -103909 75 7- спецификацијаВо куќа апликацијаХиперпаратироидизам, Псоријаза