сите категории
EN

ИСТРАЖУВАЊЕ И РАЗВОЈ

Дома>ИСТРАЖУВАЊЕ И РАЗВОЈ

Платформа за истражување и развој

Jiangxi Chundi Biotech има воспостави центар за истражување и развој во Чангша, главниот град на провинцијата Хунан, зафаќа површина од повеќе од 2000m2, со 9 независни лаборатории за синтеза, опремени со Pхотохемиски Rеактор, Cсобирач TYpe Cпостојан Temperature Hјадење Mагнетни Sзатегнувач, Rотарска Eиспарувач, Low Temperature Cпостојан Temperature Rакција Bath, Aутоматски Mомистика Tитратор, HPLC, GC, УВ aповеќе од 200 комплети напредни аналитички инструменти и разни видови синтетичка експериментална опрема, што може целосно да одговори на потребата од иновативно истражување.

Тимот за истражување и развој се состои од повеќе од 50 луѓе, сите со диплома или погоре. Меѓу нив, има 1 извонреден талент за научни и технолошки иновации воведен од Соединетите Американски Држави, 5 високи инженери, 2 доктори и 14 мајстори. Клучните истражувачи имаат повеќе од 10 години искуство во развојот на хемиски лекови. Тоа е технички тим на високо ниво, кој ги интегрира вештините и знаењата за биотехнологија, хемиска синтеза и фармација, длабоко ангажиран во развојот на лекови. 

Покрај тоа, компанијата соработува со Факултетот за хемиски инженеринг на Универзитетот Хунан да развијат нови лекови и нови технологии заедно, кои дополнително ги подобруваат способностите за истражување и развој.

4

5

6

Интелектуална сопственост

Компанијата има спроведено голем број нови технологии, истражување и развој на нови производи, основната технологија аплицираше за 39 патенти за пронајдок, од кои 17 се овластени патенти за пронајдок. Во исто време на независно истражување и развој, преку интеграција на ресурси, компанијата спроведе длабинска техничка соработка со Универзитетот Хунан и заеднички спроведе истражување за клучните технички тешкотии во хемиската синтеза.

bt

Ланец на производи

Ланец на производи

Холестерол од растително потекло

Вообичаениот извор на холестерол за индустриска употреба е од животински ткива или извлечен од ланолин. Овие животински извори имаат потенцијален ризик од TSE/BSE пренесени на човечки и ветеринарни медицински производи. Како да се добие неживотински холестерол е секогаш предизвик за индустријата.

По 10-годишен развој, нашата компанија успешно измисли иновативна технологија за производство на холестерол од растителни стероли, овој неживотински холестерол избегнува секој потенцијален животински извор на контаминација, бидејќи се заснова на полу-синтеза, почнувајќи од растителни стероли, процесот е зелена и капацитетот може да биде до 20 МТ годишно. Може да се примени во козметика од висока класа, како и во висококвалитетни лекови за липозоми и вакцини со mRNA.

Витамин Д3 од растително потекло

Обезбедете безбеден и здрав извор на витамин Д3, нудејќи неживотинска алтернатива на фармацевтските производи и исхраната на луѓето.

Растителен 25-хидрокси витамин Д3

Во споредба со витаминот Д3, 25-хидроксивитаминот Д3 го заобиколува метаболизмот на црниот дроб, побрзо и поефикасно влегува во циркулацијата на крвта, функционира подобро во хомеостазата на калциумот, го промовира растот на коските и мускулите и го подобрува имунолошкиот одговор.

Активни деривати на витамин Д (API, растителна основа)

Калцифедиол; Калцитриол; Алфакалцидол; Калципотриол; Елдекалцитол; Максакалцитол

Жешки категории