сите категории
EN

Нашата вредност е водена од посветеноста на здравјето

Секоја година, барем еден нов патоген ја преминува бариерата на видовите кај луѓето од животните и еволуира во смртоносна болест, според едно неодамнешно истражување објавено. Овие многу смртоносни вируси, како што се СИДА, кравјо лудило, САРС, Х5Н1 и сега новиот коронавирус, го опустошуваат светот. Желбата да се блокира секое можно ширење на вирусот од животните на луѓето стана невидено итна. Поради оваа причина, ние се фокусираме на развој на производи од растително потекло кои ќе ги заменат производите од животинско потекло, нудејќи побезбедни алтернативи за фармацевтската, прехранбената и козметичката индустрија, со цел да се заштити здравјето на луѓето.

ЗА НАС

КОИ СМЕ НИЕ

Jiangxi Chundi Biotech Co., Ltd. е Национално претпријатие за висока технологија што ги интегрира науката, индустријата и трговијата, со регистриран капитал од 30 милиони јуани и површина од 42000 m². Се наоѓа во зоната за економски и технолошки развој Џинггангшан, градот Џиан, провинцијата Џиангкси. Компанијата главно произведува растителен витамин Д и активни аналози на витамин Д, холестерол од растително потекло и неговите деривати. Производите се широко користени во фармацевтската, сточна храна и прехранбената индустрија.

Компанијата располага со комплетни производствени капацитети и опрема. Има изградено производствена линија со годишна способност од 10 тони кристали на витамин Д3, 10 тони 25-хидрокси витамин Д3 кристали и 2 тони кристали на витамин Д2. Воспоставени се проекти за индустријализација како што се 20 тони холестерол и деривати на витамин Д како калцитриол, алфа калцитриол и калципотриол итн. Компанијата располага со напредни капацитети и опрема за ферментација, фотохемиски и синтетички, дизајн на научен процес, разумен распоред на опремата и целосни мерки за безбедност и заштита на животната средина.

Повеќе
КОИ СМЕ НИЕ

ЦЕНТАР ЗА ВЕСТИ

СЕРТИФИКАТИ НА КОМПАНИЈАТА

Жешки категории